ХРИСТО ЧУЧЕВ ПОКАЗА ОФИЦИАЛНА КОЛЕКЦИЯ „АРАБСКИ НОЩИ“ НА SFW AW 2017

Дизайнерът Христо Чучев, който до момента е представял на сцената на Sofia Fashion Week впечатляващи сватбени рокли, за първи път показа лимитирана официална колекция по време на третата Haute Couture вечер на 27 септември 2017 г. Дефилето на дизайнера превърна модния подиум в картина от арабска приказка. Официалната колекция есен-зима 2017-2018 на Христо Чучев носи името „Арабски нощи“ и включва 14 рокли уникати. Дизайнерът е категоричен, че това са единични бройки, които няма да бъдат повтаряни.

 

      

Дефилето на Христо Чучев откри носителката на титлата Мис България – Юлия Юревич. С рокля на дизайнера беше облечена и водещата на събитието Габриела Василева, която участва и в представянето на колекцията. За модна къща Hristo Chuchev Design дефилираха още Венета Харизанова, Деница Стоянова, Десислава Харизанова и др.

Христо Чучев е почерпил вдъхновение за колекция „Арабски нощи“ от красотата и мистиката на Изтока. Пищните и същевременно ефирни рокли излъчват тайнствена и екзотична красота. Използваните в колекцията кройки, цветове, украса и материи са достойни за истинска арабска принцеса. Една от роклите е изработена с 8000 ръчно пришити кристала в горната част, като създаването ѝ е отнело 2 месеца и часове ръчен труд.

  

Кройките, които дизайнерът използва в колекцията, са изключително женствени. Полите са пищни и разкроени, но същевременно ефирни и леки. Присъстват също втален и по-прибран силует, както и А-силует в някои от роклите, които са по-пищни в долната част. Много от тоалетите имат и допълнителни шлейфове за по-голяма пищност. Използвани са прикачени и рязани ръкави с голо рамо. Всяка рокля е с различно оформено деколте, като има по-отворени, секси варианти и по-високи деколтета. Гърбовете също са както изрязани, така и затворени. Интересно дизайнерско решение в колекцията е използването и на спираловидната форма в една от роклите.

    

    

В тази колекция дизайнерът залага не на искрящите цветове, а на по-меките нюанси и пастелни тонове – бледо прасковено, пудра, екрю, кремаво, мента, небесно синьо, резедаво, пепел от рози, комбинация на златно със сребристо, класическо черно и пясъчни дантели. Материите са шифон, коприна, тюлове, органза, креп жоржет и дантели, като дантелата е монтирана върху тюлове и е комбинирана с шифон и жоржет. Христо Чучев обръща специално внимание на детайлите, като за украсата на роклите в колекцията са използвани златни елементи по деколтетата и талията. Ефектни са фино изработени колани и щраусови пера марабу, а допълнителен блясък придават ръчно пришитите златни мъниста, перли и кристали.

Фото: © Иван Ерменков

ХРИСТО ЧУЧЕВ ПОКАЗА ОФИЦИАЛНА КОЛЕКЦИЯ „АРАБСКИ НОЩИ“ НА SFW AW 2017

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *