ХРИСТО ЧУЧЕВ С НАГРАДА „ЗЛАТНА ИГЛА 2018“ ЗА БУЛЧИНСКА МОДА

Христо Чучев  беше отличен с високия приз на Академията за мода  „Златна игла 2018“ в категория „Булчинска мода“.  Престижната статуетка и сертификата му връчи лично проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.  Името на дизайнера съобщи г-жа Олга Сандова – изпълнителен директор на Автомотор Корпорация АД. Специално за събитието победителят показа избрани предложения, едни от най-добрите си творения – сватбени рокли в различен стил, които издават най-характерното за дизайнерския му почерк.

Христо Чучев твори булчинска мода повече от 10 години с отдаденост и висок професионализъм. Той винаги се стреми да налага дизайнерски решения по отношение на материи, кройки, цветове и детайли. За неговия разпознаваем стил са характерни красота, лекота, ефирност, удобство и комфорт. Той е безкомпромисен в избора на висококачествени материи, към прецизната ръчна изработка и уникалните детайли. За него „хубавата рокля е като жената – изисква специално отношение, внимание, нежност и любов“.

Най-авторитетната награда за мода в България получиха също и Иван Донев –„Дизайнер на годината”, KNAPP – „Модна къща на годината” с дизайнери Антония Йорданова и Кристина Бъчварова, Елена Златева – „Най-добър млад дизайнер”, Марина Младенова – „Моден гримьор” и Дилян Марков – „Моден фотограф”.

Фотографи: Хайлайф и Антон Марков / Академия за мода

ХРИСТО ЧУЧЕВ С НАГРАДА „ЗЛАТНА ИГЛА 2018“ ЗА БУЛЧИНСКА МОДА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *